Сегашният президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще спечели най-малко

...
 
Сегашният президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще спечели най-малко
Коментари Харесай

Социолог: Ердоган ще спечели най-малко 53% от гласовете на балотажа

 

Сегашният президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще завоюва минимум 53 на 100 от гласовете на втория тур от президентските избори на 28 май, предвижда ръководителят на организация Оптимар Хилми Дашдемир в предаване на телевизионния канал tvnet, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той отбелязва, че противникът на Ердоган Кемал Кълъчдароглу се е явил на изборите с огромни упования, само че опозицията не е съумяла „ добре да разчете процеса “.
Според социолога дребните партии в опозиционния Национален алианс, издигнал за претендент Кълъчдароглу, не са обезпечили принос за обединението, а в противен случай, претърпели са загуби.

„ Те нямат даже един на хиляда гласа, а ще бъдат показани в Народното събрание “, показва Дашдемир, имайки поради системата на систематизиране на местата в Народното събрание измежду партиите, обединени в обединения на парламентарните избори.

Ръководителят на организация Оптимар, близка до ръководещата Партия на справедливостта и развиването акцентира още, че спечелилият на тези избори е Реджеп Ердоган.

„ Когато Партията на справедливостта и развиването беше основана, тя получи 34 % от гласовете, а през днешния ден поддръжката ѝ е увеличена с 1 % и тя получава 35 на 100 от гласовете. Когато погледнете парламентарната аритметика, Ердоган побеждава с огромна разлика “, добавя Дашдемир.

Етикети: ЕрдоганизбориТурция
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР